Penne All’Arrabbiata

542245_545937621738_608972998_n

** English below **

Ik hoor heel vaak dat mensen zich niet kunnen voorstellen dat je iets eetbaars op tafel kunt zetten zonder zuivel en eieren te gebruiken. Daarom vind ik het zo leuk om gerechten tegen te komen waar de meeste mensen dol op zijn en die van zichzelf zo veganistisch zijn als het maar kan. Zoals Penne All’Arrabbiata. Dit was altijd al één van mijn favoriete gerechten, maar voor ik vegetariër werd had ik er nooit bij stilgestaan dat het geheel vlees-, zuivel-, en eiloos was. Briljant! En het is nog makkelijk ook🙂

Penne All’Arrabbiata

Ingrediënten (voor 4 volle borden):
– 400 gram (volkoren) penne
– 3 eetlepels olijfolie
– 3 à 5 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
– 4 à 6 gedroogde chilipepertjes (of een verse chilipeper, van de zaden ontdaan en in ringetjes gesneden)
– 2 blikken tomatenblokjes of gepelde tomaten
– 2 blikjes tomatenpuree
– 1 theelepel Italiaanse kruiden
– peper en zout naar smaak

1. Verhit de olie in een grote wok of hapjespan. Fruit de knoflook en de peper 1 à 2 minuten.

2. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 à 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes/gepelde tomaten en de kruiden toe. Roer goed door.

3. Laat de saus 15 minuten op laag vuur pruttelen. Bereidt ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Als je gedroogde chilipepers hebt gebruikt, haal deze dan nu uit de saus. Voeg naar smaak peper en zout toe en roer de penne er doorheen.

** English **

I often have people telling me that they can’t image serving anything edible without using diary and eggs. That’s why I like it so much when I find a very popular recipe that is vegan in and of itself. Like Penne All’Arrabbiata. It was always one of my favourite recipes, but before I became a vegetarian I never considered the fact that it entirely meet-, diary-, and egg-less. Brilliant! And it’s extremely easy to make too🙂

Penne All’Arrabbiata

Ingredients (for 4 full plates):

– 400 grams (wholewheat) penne pasta
– 3 tablespoons olive oil
– 3-5 cloves of garlic, cut into slices
– 4-6 dried chili peppers (or a fresh pepper, seeded and cut into rings)
– 2 cans diced or peeled tomatoes
– 2 cans tomato paste
– 1 teaspoon Italian herbs
– pepper and salt to taste

1. Heat the oil in a big wok or a frying pan. Sautee the garlic and the pepper for about 1 or 2 minutes.

2. Add the tomato paste and fry for another 1 to 2 minutes. Add the diced/peeled tomatoes and the herbs. Stir until combined.

3. Let the sauce simmer for 15 minutes on low heat. In the meanwhile, prepare the penne pasta according to the instructions on the package.

4. If you used dried peppers, remove these from the sauce. Add pepper and salt to taste. Add the penne pasta and stir until well-combined.

One thought on “Penne All’Arrabbiata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s